otowinyle.pl plyty winylowe plyty CD

0,00 zł
THE CORRS- TALK ON CORNERS
Szybki podgląd
10,00 zł
George Michael  Freek[ singiel]
Szybki podgląd
12,00 zł
Stevie Nicks -  Bella Donna
Szybki podgląd
45,00 zł
Jimmy Nail -  Crocodile Shoes II
Szybki podgląd
19,00 zł
Celine Dion  all the way...a decade of song
Szybki podgląd
15,00 zł
The Beatles 1967/1970 niebieska folia2 CD
Szybki podgląd
60,00 zł
Shirley Bassey 25th Anniversary 40 Greatest Hits 2LP
Szybki podgląd
45,00 zł
Showaddywaddy
Szybki podgląd
60,00 zł
Simon  Garfunkel  Bridge over Trouble Water
Szybki podgląd
10,00 zł
Jamie Cullum -  Twenty Some-thing
Szybki podgląd
10,00 zł
Steve Winwood -  Icon
Szybki podgląd
17,00 zł
Lenny Kravitz  5
Szybki podgląd
10,00 zł
Paul Simon -  Surprise
Szybki podgląd
17,00 zł
The Beatles On Air Live at The BBC Vol 2  2CD
Szybki podgląd
40,00 zł
The Steve Miller Band   Circle of love
Szybki podgląd
45,00 zł
Whitney Houston my love is your love
Szybki podgląd
10,00 zł
Lenny Kravitz  Let love Rule
Szybki podgląd
16,00 zł
The Cranberries  no need to argue
Szybki podgląd
10,00 zł
Ike & Tina Turner -  River deep mountain high
Szybki podgląd
45,00 zł
Stephane Grappelly I Hear Music LP
Szybki podgląd
50,00 zł
Lady Gaga Chromatica Winyl
Szybki podgląd
100,00 zł
Eminem music to be murdered by
Szybki podgląd
130,00 zł
Rammstein Herzeleid CD
Szybki podgląd
80,00 zł
The Beatles The Singles Collection folia.
Szybki podgląd
700,00 zł
The Rolling Stones Goats Head Soup 2LP
Szybki podgląd
180,00 zł
Metallica Box Ride the Lightning deluxe
Szybki podgląd
990,00 zł
Bruce Springsteen Western Stars 2LP
Szybki podgląd
120,00 zł
Elton John The Lockdown Sessions 2 LP
Szybki podgląd
170,00 zł
Sting the bridge LP
Szybki podgląd
120,00 zł

J J Cale

Sortuj wg:
Domyślny
Filtrowanie produktów
Cena
J J Cale the very Best of.. CD
Szybki podgląd
Płyta CD stan EX

21,00 zł

Wysyłka:48 godzin

Produkt dostępny

J J Cale Special edition CD
Szybki podgląd
Płyta CD stan EX-

16,00 zł

Wysyłka:48 godzin

Produkt dostępny

Wyświetlanie od 1 do 2 (z 2 pozycji) Stron:  1 

J.J. Cale, właśc. John Weldon Cale (ur. 5 grudnia 1938 w Oklahoma City, zm. 26 lipca 2013 w La Jolla) – amerykański wokalista, gitarzysta, kompozytor, autor tekstów, producent muzyczny.

Uznanie zdobył utworami „After Midnight” i „Cocaine”, które rozsławił Eric Clapton. Jego muzyka wywarła wpływ m.in. na Marka Knopflera z Dire Straits. Występował m.in. z Neilem Youngiem, Artem Garfunkelem. Najbardziej znane i cenione utwory artysty, to oprócz dwu wspomnianych wcześniej: „Slow Motion”, „Call Me the Breeze”, „Sensitive Kind”, „Call the Doctor”, „Super Blue”, „Reality”, „Let Me Do It to You”, „Bringing It Back”, „Magnolia”, „Changes”.

Dyskografia

  • 1972: Naturally
  • 1973: Really
  • 1974: Okie
  • 1976: Troubadour
  • 1979: Number 5
  • 1981: Shades
  • 1982: Grasshopper
  • 1983: Number 8
  • 1984: Special Edition
  • 1990: Travel-Log
  • 1992: Number 10
  • 1994: Closer to You
  • 1996: Guitar Man
  • 1997: Anyway the Wind Blows
  • 1998: The Very Best of J.J. Cale
  • 2000: Universal Masters Collection
  • 2001: Live
  • 2004: To Tulsa and Back
  • 2006: The Road to Escondido
  • 2007: Rewind
  • 2009: Roll On
  • 2011: The Silvertone Years
J J Cale
Radio Internetowe
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Czas wyświetlania strony: 0.148s